Nyhedsbrev Februar

Vinteren topper pt. i Filuren, børnene er i hyggestemning og nyder at være i aktiviteter i rolig format. på Gamerdagen i Lille filuren, har de nye brætspil været i spil fra start til slut.

Den lille kemiker har endnu engang været en succes. Vi var så heldige at julemanden kom med nye eksperimenter til jul, eksperimenter vi har haft i spil igennem hele januar måned.

Vi har ligeledes været så heldige at få flere eksperimenter fra forældre, så vi har endnu flere eksperimenter til den kommende tid.

Vi har igennem januar måned startet et væve forløb op, hvor de store børn har givet sig i kast med at lære kunsten at væve.

Skolen har fået lavet nye skemaer, skemaer der også berører personalet i Filuren. Dette betyder at aktiviteter, får nye dage og personalet nye arbejdstider. Kvaliteten af aktiviteterne ændres ikke, vi er stadig klar med spændende og nye aktiviteter i Filuren. At nogle af aktiviteterne skifter dage, giver ligeledes mulighed for at andre børn med f.eks. 2 dags modul, kan få glæde af disse efterspurgte aktiviteter.

Aktiviteter i Februar

De bedste aktiviteter er gamerdag, gymnastiksalen og den lille kemiker. Det er det fordi det er sjovt.  - Barn fra Store Filur.

Gamerdag er i hele Filuren en kæmpe succes, en aktivitet der efter børnenes mening skulle være der hver eneste dag. Det er en dag, der giver plads til dyrkelse af nye som gamle relationer. De får skabt nogle fantastiske fællesskaber, og organiserere selv strukturen. Børnene for arbejdet med de gode omgangsformer, dyrkelse af at overholde spillets regler samt vedholdenheden i at være med fra start til slut.

Den lille kemiker er den aktivitet i Store Filuren, der trækker flest børn til. Børnene deltager interesseret, i de processer der gennemgås i forsøget. De forskellige forsøg, afsluttes både på dagen, men ligeledes laves der forsøg, hvor de skal vente til næste uge, for at se resultat af arbejdet. Dette er med til at skabe en cliffhanger til den kommende uge i Store Filur.

Værkstedet kreativ vil i denne måned have årstiden vinter og fastelavn som fokus. Her vil de både lave pynt, male tønde mm.

Vi tilføjer i denne måned endnu en gymnastiksalens dag. den har vi valgt at kalde gymnastiksal og kampspil. Her ønsker vi at udfordre Filurens børn i kamplege. De vil komme ud for situationer, hvor de skal arbejde med sig selv, samt hvordan de agere i sociale aktiviteter.

Smykkestuen er et værksted oprettet efter ønske fra de større børn i Store Filur. Her vil de gennem Februar, designe og lave smykker ud af forskellige materialer.

Til sidst kan vi fortælle at Wellness er igen kommet på skemaet. Denne gang foregår det dog i Lille Filuren. Her har vi valgt at kombinere det med udedag. Dette betyder, at de i første del af Filuren er ude, hvor de efterfølgende har mulighed for at komme ind i Lille Filur og deltage i wellness. Her vil der være muligheder, for at forkæle sig selv, med fodbad, stille musik mm.

Vi glæder os til en spændende februar måned!

Vedhæftet er aktivitetsplanen for februar måned